preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Buje

Login
E-dnevnik

Virtualna knjižnica

<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/technology">Technology vector created by macrovector - www.freepik.com</a>

Školski e-Rudnik

ProjektiVijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet istarskim skrivenim draguljima Završju, Oprtlju i Momjanu
Autor: Ivančica Sabadin, 22. 1. 2020.

U sklopu projekta Zavičajne nastave, učenici 2. i 3. razreda, smjerova Tehničar za računalstvo, Kuhar i Prodavač, posjetili su istarske kaštele uz pratnju nastavnica Sanele Beneš i Majde Cvitko.

Prvo odredište bilo je Završje. Završje je pitoreskni gradić 13 km udaljen od Buja. Ovaj srednjovjekovni gradić u posljednje vrijeme plijeni pozornost po tome što je u njemu 2017. sniman film ''Robin Hood''. Učenici su razgledavali staru jezgru grada i kaštel te šetnjom kroz povijesne činjenice upoznavali kaštel.

Nakon Završja, uputili smo se u Oprtalj gdje smo obišli grad, razgledali lođu i upoznali se s povijesnim činjenicama koje ovaj gradić čine interesantnim.

Kao posljednje odredište, ali i najzanimljivije, bio je Momjanski kaštel. Da bi došli u sam kaštel, trebala je ponešto zahtjevnija fizička aktivnost no radi predivnog pogleda s kaštela se isplatio svaki korak.

Zaključili smo kako ponekad nije potrebno prionuti u ''Najljepše bajke svijeta'' kako bi osjetili čari srednjovjekovlja već je samo dovoljno izdvojiti jedan dan da bi upoznali svoju Bujštinu koja obiluje bogatom poviješću toga razdoblja.

Foto album


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju