preskoči na sadržaj

Gospodarska škola Buje

Login
E-dnevnik

Obrasci

Posredovanje pri zapošljavanju učenika u 2023. godini :

PISANA SUGLASNOST

POTVRDA O ZAPOŠLJAVANJU UČENIKA

POTVRDA PUNOLJETAN UČENIK

OBRAČUN UČENIKA


Zahtjev za izdavanje duplikata/prijepisa ocjena svjedodžbe:

ZAHTJEV

Virtualna knjižnica

<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/technology">Technology vector created by macrovector - www.freepik.com</a>

Školski e-Rudnik

Projekti



Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet Ecomuseumu u Vodnjanu i Sveučilišnoj knjižnici u Puli
Autor: Ivančica Sabadin, 29. 4. 2019.

Dana 16. travnja 2019. godine u sklopu projekta zavičajne nastave pod nazivom ''Povijest krušne peći u Bujama'' učenici i njihove mentorice Sanela Beneš, Majda Cvitko i Kristina Rogić posjetili su Ecomuseum u Vodnjanu i Sveučilišnu knjižnicu u Puli.
U Vodnjanu su obišli Ecomuseum koji se nalazi na glavnome trgu. Tamo su imali priliku vidjeti krušnu peć koja je po svome izgledu veoma slična krušnoj peći u Bujama, dimenzije su joj 3.8 x 2.64 m te datira još u 18. stoljeće. Voditeljica muzeja je ispričala zanimljivu priču o ovoj peći koja je smještena u jednoj obiteljskoj kući, a danas je ta kuća muzej kojega posjeti velik broj posjetitelja. Uz krušnu peć, učenici su mogli vidjeti kako je izgledala kuća kroz nekoliko povijesnih razdoblja, a najzanimljivije im je bilo razdoblje Jugoslavije. Svaka soba muzeja je imala svoju tematiku i predmete koje se u današnjim kućama ne mogu vidjeti (šivaća mašina, mašina za tipkanje, telefon s brojčanikom za okretanje, cipele stare 50 godina) i mnoštvo zanimljivih stvari koje svjedoče o bogatoj tradiciji ovoga istarskoga kraja. Nakon posjeta muzeju, učenici i mentorice su se uputili u Sveučilišnu knjižnicu u Puli gdje su prikupili informacije o krušnim pećima, gradnju krušnih peći u Istri i namirnicama koje su bile ključne za prehranu tadašnjeg stanovništva.

Foto album






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju